Dokumentärfilmen om när Muhammad Ali möter George Foreman i Kinshasa är en av de bästa idrottsfilmerna. Ali hånar George filmen igenom. Ali är rolig och slagfärdig. Men sanningen är nog att Ali var rädd för den hårtslående Foreman.

Thrilla in Manilla. Dokumentärfilm om när Ali möter Joe Frazier. En annan sida av Ali kommer fram, den elake, mobbaren. Och Frazier kunde aldrig förlåta Ali som hade gått för långt. Frazier njöt av att Ali senare fick talsvårigheter och att se hur skadad han blev. Men ändå. När Joe Frazier för några år sedan avled så gick Muhammad Ali på begravningen. Jag blev så glad. Det var stort.

Att stå och hänga mot repen tills motståndaren slagit sig trött. Och att då komma tillbaka, hur sönderslagen du än är.

När du börjar få blodsmak i munnen har du åttio procent kvar att ge.

Nej, böcker om boxning läser jag inte. Så intellektuell har jag aldrig blivit.